Hoe creëer ik meer productiviteit in mijn studeer- en werkruimte?Wanneer onze productiviteit op een laag pitje draait dan is het noodzakelijk om te weten hoe je jouw werkwijze kan manipuleren voor het goede. Wij lijstte alvast enkele handige tips op. Laat die gezonde work-flow maar komen!

Plan leermomenten tijdig in

Via Google Calendar plan je al jouw afspraken, taken en herinneringen netjes in. Je kan makkelijk spelen met data en via de app kun je zelfs tijd inplannen om te sporten, afhankelijk van waar je een gaatje vrij hebt. Wij raden aan om elke vrijdagnamiddag of maandagochtend jouw leermomenten in te plannen voor een duidelijk overzicht van jouw week. 

Leer Mindmappen en Memoriseren

Je hoofd zit vol ideeën maar je vindt het moeilijk deze op papier te zetten of je zoekt simpelweg een creatievere manier om uiting te geven aan je nieuwe projecten. In onze creatieve training leer je de basisprincipes van het Mindmappen (papier en digitaal) en pas je deze meteen toe op een van je eigen projecten. Niet enkel theorie maar hands-on aan de slag gaan met een eigen thema.

Verder zie je hoe je geheugen werkt en hoe je aan de hand van enkele praktische tips en tricks beter kan memoriseren en onthouden. Of het nu gaat om een lijst telefoonnummers, een toespraak die je uit je hoofd wilt leren, of een opleiding die je volgt. Het zou toch bijzonder jammer zijn dat waar je moeite hebt gedaan om iets te leren, later verloren gaat omdat je het niet hebt onthouden.

Neem voldoende pauzes

Gun je hoofd ook wat tijd om die nieuwe leerstof te verwerken door een rustperiode in te lassen. Na 50 minuten werken is het aangeraden om 10 minuten pauze te nemen.

Optimaliseer jouw werkwijze met apps

Heb je al eens nagedacht over jouw eigen productiviteit? Ben je zelf nog up-to-date? Of zou je ook wel eens een upgrade kunnen gebruiken? Dagelijks worden er méér dan 1000 nieuwe applicaties aangeboden in de verschillende app stores. Uiteraard hoef je deze niet allemaal te kennen, maar tussen die miljoenen applicaties zijn er vast enkele die jouw werk kunnen vereenvoudigen. In onze A² Apps en hun Aanpak training maken wij je wegwijs in het doolhof aan digitale opties. Op deze manier leer je onder meer goochelen met Google, gebruik maken van speech to text, je kantoor en thuiswerk beter stroomlijnen en online samenwerken. Onze favoriete werkapps zijn onder andere Trello, Forest en Evernote.

Heb jij ook de goede intentie om jouw productiviteit naar een hoger niveau te tillen?

Er zijn maar twee vaste waarden in ons werk waar we rekening mee dienen te houden: onze tijd en onze taken. Met onze T² Tijd en Taken training leer je praktische inzichten en werkbare tools die je extra tijd opleveren en je werk vereenvoudigen. MindMatter is jouw partner voor efficiënte, hands-on trainingen die je slimmer en niet harder laten werken.

Bekijk onze T² Tijd en Taken training

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker