3 zelfhulpboeken waar je écht iets van opsteektIeder van ons maakt het wel eens mee, je bent gemotiveerd en schaft een zelfhulpboek aan. Je legt het zichtbaar in jouw boekenkast maar toch ligt het stof te vergaan. Of je hebt het boek gelezen hebt moeite om de essentie er uit te halen. Wij somden voor jou maar liefst drie zelfhulpboeken op waar je echt wat van opsteekt. Neem je markeerstift en notitieboekje in de aanslag en lezen maar.

The 7 Habits of Highly Effective People - Stephen Covey

In The 7 Habits of Highly Effective People legt Covey uit dat zeer effectieve, en productieve mensen een zevental gewoonten of routines hebben waar ze hun succes aan te danken hebben. Het merkwaardige? Iedereen kan deze gewoonten bij zichzelf (verder) ontwikkelen. Het is een van de meest inspirerende en impactvolle boeken die er ooit geschreven is. Het transformeert de levens van presidenten, CEO's, onderwijzers en ieder ander die hun leven naar een hoger niveau wil tillen. Wereldwijd zijn er al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht in 38 talen, do we need to say more?

Getting Things Done - David Allen

Voor onze huidige werksituatie zijn onze timemanagementmethodes toch erg gedateerd. Aan de hand van Getting Things Done verhoog je jouw productiviteit tot het maximum. Maar vergis je niet: dit boek is geen tijdmanagementsysteem. Het is een proces om orde en actie te brengen in onze individuele (en soms chaotische) wereldden. Het boek stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem.

Think and Grow Rich - Napoleon Hill

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers als het aankomt op zelfontwikkelingsboeken en succes. De wijsheden en methodes zijn universeel voor haast iedereen die het boek in handen neemt. Hill's strategie leverden miljoenen mensen niet alleen een fortuin, maar nog belangrijker, een succesvol en voldaan leven op. De literatuur is ondanks de publicatiedatum (1937) nog even actueel als vandaag. Want hé, als Bill Gates dit boek aanraadt, dan kunnen wij niet anders dan het in huis halen.

Heb jij ook de goede intentie om meer te lezen maar vind je hier de tijd niet voor?

Met onze training L² Lezen en Leren krijg je ongetwijfeld een andere kijk op lezen met technieken die je helpen je leessnelheid te verdubbelen. MindMatter is uw partner voor efficiënte, hands-on trainingen die je slimmer en niet harder laten werken.

Bekijk onze training L² Lezen en Leren

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker